Regio informatie

De zuidelijke Costa Blanca.

Alle accommodaties van Ka-Ré Costa Blanca vakantiewoningen liggen aan de zuidelijke Costa Blanca in en rond de nog echte Spaanse dorpjes Rojales, Benijofar, La Marina en Guardamar.

Het klimaat aan de Costa Blanca is één van de gezondste en aangenaamste ter wereld. Omdat er in deze streek geen vervuilende industrie is, is de lucht zeer schoon en zuiver. Vooral mensen met problemen met de luchtwegen en reuma patiënten voelen zich zeer goed in deze streek.

De mooie zandstranden, schone Middellandse zee, de zon die meer dan 320 dagen per jaar schijnt, de vele fraai aangelegde en perfect onderhouden golfbanen, de schitterende natuurgebieden, kleine authentieke Spaanse dorpjes, leuke markten, en niet te vergeten de vriendelijke Spaanse bevolking maken deze regio tot een ideaal vakantiegebied. De van nature vriendelijke Spanjaarden uit deze kleine dorpjes ontvangen de toeristen met open armen en geven hen het gevoel welkom te zijn.

Voor de kinderen is er volop vertier in de pret- safari- en aquaparkenparken . Denk maar eens aan het grote Terra Mitica, Mundomar en Rio Safari. Bovendien kunnen ze in de grotere badplaatsen als Torrevieja en Guardamar del Segura allerlei watersporten beoefenen.

Een grote trekpleister voor deze streek zijn de vele traditionele fiesta’s. Elk dorpje heeft minimaal 1x per jaar een feria (soort kermis) en de schitterende optochten van de Moren en Christenen een must zijn om te gaan zien. In de zomerperiode is er elk weekend wel ergens een feest wat gevierd moet worden met vuurwerk en dansen.

De vele restaurantjes, heerlijke streekgerechten, lekkere drankjes, nog steeds lage prijzen, ontspannen sfeertje dragen bij tot een onvergetelijke vakantie.

Nieuw is een schitterende safari met een wandeling in een rivierbedding en bezoek aan een grotwoning, waar u een lekkere maaltijd wacht.

In onze accommodaties is een uitgebreide informatiemap aanwezig waarin u alles over de regio kunt nalezen.

De volgende steden in de buurt zijn zeker een bezoekje waard:

(klik met uw muis op de onderstreepte namen voor meer informatie!)

Alicante

De levendige hoofdstad van de provincie Alicante. Gezellige winkelstad met meerdere grote winkelcentra en een mooie oude binnenstad met daarbovenuit tronend de middeleeuwse burcht. Ook de haven met daaraan grenzend de boulevard met al zijn stalletjes en terrasjes is de moeite waard om te bezoeken.

Elche

Elche is bekend om zijn palmen. De stadspalmentuin of het wereld-beroemde Huerta del Cura zijn zeker de moeite waard. Maar ook de oude, gezellige binnenstad is de moeite van een bezoekje waard. In de schoenenstad kunt u rechtstreeks in de schoenfabrieken uw inkopen doen.

Murcia

Een monumentale binnenstad met gezellige winkelstraten is zeker een bezoekje waard. In het grote nieuw winkelcentrum Thader, (naast het nieuwe voetbalstadion van Murcia) kunt u zeker een dagje doorbrengen als u van shoppen houdt. Het ligt even buiten de stad.

Torrevieja

Een levendige, zich sterk uitbreidende, badplaats met een gezellige boulevard met een dagelijkse braderie en terrasjes en restaurantjes is een bezoekje waard. De grote jachthaven en zomers de dagelijkse kermis zorgen voor echt vakantieplezier. Torrevieja staat in de streek bekend om zijn uitgebreide culturele evenementen en zijn nachtleven.

Ook is er even buiten de stad een groot aquapark. Ook Orihuela , Cartagena , Isla Tabarca , Guardamar del Segura, Guadalest , daar in de buurt de watervallen les Fons de l’Algar zijn zeker een bezoekje waard.

Bovendien is de grote badplaats Benidorm binnen een uur te bereiken. Over de volgende plaatsten kunt u meer informatie lezen door op de betreffende plaats te klikken: Catral, Bigastro, Crevillente, La Mata, San Miguel de Salinas, Novelda

Klimmen

De Costa Blanca heeft één van de beste klimgebieden van Spanje, Sierra de Aitana genaamd. Het gebied bestaat uit limestone rots en is maximaal 300 meter hoog. In dit gebied zijn makkelijke routes te vinden, maar ook de gevorderde klimmer kan er naar hartenlust klimmen. Het appartement Semiramis II ligt centraal ten opzichte van de verschillende rotsen, die deel uit maken van dit gebied. De rotsen liggen op het noordoosten, er kan dus ook op warme dagen geklommen worden. Desalniettemin zijn lente en herfst een stuk koeler en dus voor de ‘echte’ klimmer een stuk aantrekkelijker.

Snorkelen en diepzeeduiken

Alle grote badplaatsen hebben scholen, waar het snorkelen en diepzeeduiken aangeboden wordt. Deze sporten zijn met name in dit gebied interessant omdat de kustlijn een continue variatie kent, waarbij de hagelwitte zandstranden afgewisseld worden door in het water doorlopende rotsformaties.

Varen

Spanje heeft een geweldige reputatie wat betreft vaar- en zeilmogelijkheden. De wind is vrijwel altijd gunstig voor een mooie zeiltocht. In Spanje is een vaarbewijs/ zeilbewijs nodig om de wateren te mogen bedwingen, dit geldt voor Spanjaarden en buitenlanders.

Er zijn verschillende bedrijven die boten verhuren, deze zich bevinden rond de kust. De bedrijven verhuren boten, zeilboten en jachten met en zonder bemanning.

Wandelen

De Costa Blanca heeft tal van wandelroutes met een totale lengte van 2500 km. Te voet kan er op exclusief mooie plekken van Spanje gewandeld worden. Wandelen in groepen kan ook.